Interaktiva meddelanden

En konversations-startare istället för ett nyhetsbrev. 

Vår chattbot är byggd för att möjliggöra prenumeranter i Facebook Messenger, som ni kan göra direktmarknadsföring till. När meddelandet skickas får era prenumeranter en notis i sin telefon och er konversation dyker upp i deras inkorg, likt när en vän skriver. Formatet involverar kunder till en högre grad än andra kanaler, då det spelar på kund​​​​ens nyfikenhet och låter dem navigera i meddelandets innehåll. 

Vi mäter varje steg i kundresan, från det att kunden mottagit meddelandet fram till ett köp på hemsidan. Idag har våra kunder en öppningsgrad på 85% och en CTR på 15%, det är fyra respektive fem gånger högre än snittet för utskick via e-post.

Riktad remarketing

Ibland behövs bara en liten knuff i rätt riktning.

De flesta inom digital marknadsföring är idag medvetna om kraften i retargeting. Rätt budskap till en kund som är i köpprocessen är ofta det som leder till en affär. Med en precision och kunddata som tidigare inte varit tillgänglig kan vi få det riktade budskapet att kännas ännu personligare.

Cirka 70% av alla varukorgar överges innan checkout, vi låter er kontakta kunden igen. Det kan finns flera anledningar varför kunden inte slutförde köpet. Istället för att bara skicka ut en rabattkod, så frågar vår chattbot kunden var skon klämde och presenterar olika alternativ baserat på svaret. Det gör att ni får reda på mer om er målgrupp och kan anpassa responsen utefter kundbehovet.

Målgrupps-segmentering

Lär känna er målgrupp på riktigt!

Tvåvägskommunikationen i chatt öppnar upp för nästintill obegränsad data för kundsegmentering. Vår chattbot hjälper er att identifiera sub-målgrupper inom er befintliga målgrupp. Baserat på era kunders respons på era utskick kan vi låsa upp segmenteringsnycklarna ni alltid önskat ni haft tillgång till. 

Data från vår tjänst kan exporteras till ert CRM-system för att öka relevansen i samtliga av era kontaktpunkter. Det gör att Messenger inte bara en kraftfull marknadsföringskanal, utan även ett forum för lära att känna era kunder bättre.

Marketing automation

Håller kundkontakten vid liv på autopilot. 

När en kund interagerat med er på Messenger tar vår chattbot vara på kontakten genom att följa upp med era anpassade utskick. Sätt upp en sekvens av utskick som triggas i turordning i samband med senaste kundkontakten. Funktionen kan användas för att presentera erbjudanden till era lojalaste följare eller som en möjligt att lära känna kunden bättre.

Att få en personifierad återkoppling som är tydligt kopplad till den senaste kontaktpunkten gör att ert varumärke stärks och att ni stannar top-of-mind längre. Det bästa av allt är att tjänsten jobbar 24/7 utan att någon handpåläggning krävs efter det att er sekvens är skapad.

Personlig kundtjänst

Behåll Messenger som en kanal för kundtjänst.

Det flesta av våra kunder använder redan Messenger som en kanal för kundtjänst idag. Därför är vår teknik speciellt utformad för att behålla Messenger intakt för kundtjänst, samtidigt som kanalen blir en kraftfull marknadskanal!

Vår chattbot hjälper till att filtrera ut de kunder som vill prata med er, först då öppnas ett nytt ärende hos kundtjänsten. På så vis kan personalen fokusera på de konversationer som är relevanta för dem att hantera själva och låta boten ta hand om resten!

Tidskrävande? 

Lugn, vi hjälper er att lyckas!

Navigation

​Följ oss i sociala medier

Copyright © 2019 Dialogtrail AB.
All rights reserved.

Dialogtrail AB
Orgnr. 559150-0516
Stena Center 1
412 92 Gothenburg
Sweden
hello@dialogtrail.com